Nyhetsbrev vecka 12 2019

28 Mars 2019


Nyhetsbrev v 12

Denna vecka ska vi ta en närmare titt på vad man behandlar i trafikutskottet denna vår. Tre brev som Thomas skrivit till statsrådet med följande frågor;

Kommer du att....

Agera för en förstärkning av fordons- och förarkontroll på väg för att få bort den osunda konkurrensen?

Vidta åtgärder för att stävja fusket med oseriösa lågpristransporter så vi får ett sunt samarbete mellan väg och järnväg?

Agera mot den mobila och oseriösa verkstadsverksamheten som arbetar under bar himmel och som inte gäller akuta reparationer som utförs av auktoriserade verkstäder?

Den 20/3 skulle inrikesminister Mikael Damberg svara Thomas Morell. Om ni läser tidningenproffs så kan ni se vad som svarats och vem som svarat.

Miljö

Vi kan överallt läsa och höra att vi måste nå våra klimatmål. Man ska utreda om en koldioxidbaserad vägslitage avgift. Ska vi få flyga inrikes? Ska vi få flyga alls? Hur ska vi göra för att räkna fram en rättvis beskattningsmodell i vår bransch? Hur ska vi få den utländska trafiken att ta sitt ansvar i utsläppsfrågan när bilarna alltid är fulltankade med diesel som många gånger är sämre än vår?

Det finns många åsikter och många korttänkta lösningar men som åkare, vad är det som är viktigast för mig?

Jag jublar om dieselkonsumtionen går ner och räkningarna blir mindre. Jag jublar om mina förare är på min sida och har förstått vikten av att spara bränsle. Jag jublar när man tar fram fordon som förbrukar mindre per kört ton. Jag jublar om mina barn och barnbarn slipper städa upp efter mig i framtiden.

Jag har en plan för oss. Vi är åkare och vi är många. Vi äger fordon som numera släpper ut renare avgaser än luften runt om kring. Vi måste få fram våra åsikter och vi har faktiskt en bra länk till maktens korridorer. Thomas Morell. Under inledningen av sommaren kommer vi att samlas för att prata om vad vi tycker och tänker. Platsen kommer att bli avskild och ni kommer att få ta med respektive om ni vill. Det kommer att finnas aktiviteter för dem med. Ett litet eget klimatmöte ute på landet.

Inbjudan kommer senare i vår. Hoppas ni ställer upp!

Tack för denna gång!

Gunvor Karlsson

Åkaren i Sverige

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.